Hoidot

Hieronta

Hieronnassa käsitellään asiakkaan haluama alue tai kipukohdat. Klassinen hieronta on lihaksia rentouttavaa hierontaa. Urheiluhieronta on lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa. Urheiluhieronta on osa lihashuoltoa. Molemmilla hierontatyyleillä pyritään kuitenkin lihasten aineenvaihdunnan vilkastumiseen ja nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Hieronnalla pyritään vähentämään lihaskireyksiä ja hoitamaan kehon kipeitä alueita.

Vauvahieronta

Baby Balance®-vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa. Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, selkärankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon.

Baby Balance®-vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. 

Jalkojenhoito

Jalkaterapeutti hoitaa mekaanisen ongelman tai infektion aiheuttamia vaivoja ja pyrkii selvittämään syyn ja ohjaamaan ennaltaehkäisevissä toimenpiteissä. Tutkimusten ja hoidon jälkeen jalkaterapeutti antaa tarvittavat ohjeet omahoidolle ja jalkajumpalle.

Jalkojenhoidossa jalat kylvetetään, jotta ihon ja kynsien käsittely on helpompaa. Asiakkaan tilanteen mukaan kynnet ohennetaan, leikataan ja siistitään. Ihosta poistetaan veitsellä mahdolliset kovettumat, känsät ja syylät. Lopuksi jalkojen iho rasvataan. Lisäksi asiakas saa kotihoito-ohjeet tarvittaessa.

Jalkojen terveystarkastus

Jalkojen terveystarkastuksessa tutkitaan asiakkaan kipu- tai ogelmakohdat sekä asiakas saa hoito-ohjeet. Jalkojen terveystarkastuksessa apuvälineenä on jalkapeili. Jalkaterapeutti arvioi asiakkaan toimintakykyä, analysoi kävelyä ja juoksua sekä tutkii lihaksia ja niveltoimintoja.

Silikoniorteesi

Silikoniorteesi valmistetaan yksilöllisesti asiakkaalle silikonimassasta. Silikoniorteesilla voidaan ohjata varpaita haluttuun suuntaan esimerkiksi vaivaisenluunhoidossa tai vasaravarpaiden hoidossa.